Hi All I have my second car Wagon R I am facing pretty

Tell us more about yourself

 

Please let us know your details to help us answer your question.

 

 

 
Hi All,

I have my second car Wagon-R. I am facing pretty odd problem. It runs pretty good. Good Avg (16) and preform is also good. but I am facing problem that is not understandable.

When I start it first time any day, it starts great in half turn of ignition key and if I drive for like 50 kms and then turn off the engine and try to start the car it doesn't get started. and after like 15-20 mins if I try again it starts. seems like something wrong when engine is hot.

I went to maruti service center they said nothing wrong with the engine it's the battery problem. now I got my car battery replaced but still facing the same problem.
I got a feeling like, something went wrong with wiring when it's hot. is it possible?
  • 2150 day(s) ago
Under: Maruti Suzuki Wagon R 1.0 #Cars
23
Answer(s)
Post an Answer

Answers submitted by Users


Prashant Tehlan
could be because of "self"
 

Posted: 2149 day(s) ago


ATUL
get the self and altenator checked, thorougly from lucas service station
 

Posted: 2149 day(s) ago


Nikhil Naidu
Get your alternator checked. However, if your battery is not "draining" and you can start it first crank in morning it could mean that the relay is gone. Check the manual, you will find where the battery relay/alternator relay is located. Replace. Also check for tightness of all belts.
 

Posted: 2148 day(s) ago


Venkatesh
could be with self starter.Kindlycheck with good electrician ,
 

Posted: 2148 day(s) ago


Minoo Shroff
If it starts first thing in the morning, it means your battery and charging are OK. Unfortunately you do not say which year the WagonR is, does it have carb. or electronic fuel system. I suspect it is your fuel pump, any half decent mechanic should be able to guide you. If it has a carb. then I suspect it will be because of overflow, that to is easy to find out,I do not know of any dealer service that guides people correctly. All of them can change parts, but fault finding no chance. Regards
 

Posted: 2148 day(s) ago


Jai ThakORE
KINDLY GET YOUR STARTER OVERHAULED AND ITS METAL BUSHES REPLACED AND ALSO CHECK THE BATTERY TERMINAL CORDS AM SURE YOUR PROBLEM WILL BE SORTED OUT!
 

Posted: 2148 day(s) ago


RAJIV
iit is the fuel pump motor which heats up after driving for a while .,it can never be a self problem bcoz u do not use it while the car is being driven .,so no chance of its heating up..
 

Posted: 2148 day(s) ago


Vijay Mathews - CBE
I guess it should be either the fuel pump which stops working when it becomes hot or it could be a problem wuth the radiator which does an auto cut-off to the MCB when its over heated.
 

Posted: 2148 day(s) ago


Suresh Dubai
change fuel pump in the tank and clean u r canvester pipe this will solve the th problem 100 percent
 

Posted: 2138 day(s) ago


Anil Raoot
It starts in the morning, means your battery and charging are OK. I suspect it is your fuel pump, which gets excess fuel. I think that you gives much Accelerator before stopping the car.Your Car wont have any problem.Regards
 

Posted: 2105 day(s) ago

Hi,
The problem could be due to overheating.Getting the coolant drained and filling with fresh coolant will help.Else thermostat needs to checked/replaced.
 

Posted: 2104 day(s) ago


Sagar M
Have you got answer then please let me know, because I am also facing the same problem for my wagon r car.
 

Posted: 1042 day(s) ago


Khalid
check fuel pump motor in the fuel tank. Because of that the fuel will not get pumped initially and the engine will not get stated. You may have to replace the motor
 

Posted: 1041 day(s) ago


Parveen Bhatti
Hi All I am having the same problem with my Wagon R LXI 2002 CNG. Self starting well when engine is cold but after driving 5-10 KM self stops working. Its behave like battery is dead but when I leave it for 15 minutes to get it cool, Self works again. Please guide me about this.

there is one more problem I am facing my car is not giving a average mileage (6KM on Petrol & 12 KM on CNG) When I start my car on Petrol Its gives petrol smell but not in CNG. Can any one please help me to improve the mileage?
 

Posted: 1000 day(s) ago


Digamber Yadav
Hi! This type of problem is usually from Battery, connecting cables, starter we need to check step by step in this.
 

Posted: 918 day(s) ago


INDRANIL SENGUPTA
IT IS BECAUSE OF A FAULTY IGNITION SWITCH. MY WAGON R 2015 MODEL GIVES THE SAME PROBLEM.
 

Posted: 790 day(s) ago


Hari
Petrol smell coming some times in wagonr vxi seviced vechile peyrol tank changed but problem not soughted
 

Posted: 786 day(s) ago


Ashutosh Airi
Check plug gap between 6 to 8mm. Plugs electrode region porcelain is not broken.
Fuel tank does not have water, if it has then add some alcohol to it by consulting someone knowing about proportion of alcohol addition.
 

Posted: 662 day(s) ago


Varun Sardana
i am not expert but pls get relay checked .............faulty relay seems to be issue
 

Posted: 509 day(s) ago


Ajay Tanwar
hi, this problem is related to battery, after heating the battery losses the voltage.And after cooling it gets normal and starts like nothing wrong. same problem i have faced in my wagon r , difficult to find the fault. you change your battery whether it is new.
 

Posted: 186 day(s) ago


Kalaskar P D
I am facing the same problem with my wagon r I showed my car to 2 / 3 car mechanics but could not get solution
 

Posted: 50 day(s) ago


Kalaskar P D
I am facing the same problem with my wagon r I showed my car to 2 / 3 car mechanics but could not get solution
 

Posted: 50 day(s) ago


Ashok
Same issue here , changed the fuel jet Pump but still facing the issue
 

Posted: 44 day(s) ago


Post Your Answer Here

Type the characters you see in the image below

Recently Asked Questions

Find New Cars

By Brand

Get complete details of new cars

By budget

5 Lakhs to 10 Lakhs

Ad
Ad